Vragen? Bel ons: 0165 - 769 069
print sitemap

Natuurlijk
gezond
water

De gezonde schoolkantine

De gezonde schoolkantine

Ological is nu officieel de 30e ondertekenaar van het handvest Gezonder Voedingsaanbod op Scholen en ondersteunt daarmee de doelstelling alle schoolkantines “gezond“ te laten zijn in 2015. Ological promoot actief het dagelijks drinken van “natuurlijk gezond water”  op scholen en biedt daartoe duurzame leidingwaterkoelers aan, die speciaal zijn gemaakt voor gebruik op scholen.

Met het verbeteren van het voedingsaanbod op school wordt een belangrijke investering in een gezonde toekomst van jongeren gedaan. Daarnaast is een gezonde schoolkantine niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook duurzamer. Gezond en duurzaam gaan namelijk hand in hand.

Het blijkt uit onderzoek dat kleine verbeteringen in het aanbod al zorgen voor een direct effect. Dranken met suiker zijn namelijk een belangrijke oorzaak van overgewicht bij jongeren. Goed en toegankelijk koel (leiding)water biedt een eenvoudige en effectieve oplossing. Een deel van de scholen hebben de verbetering in de kantine onder meer gerealiseerd door deelname aan het programma De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum.

Samen naar een gezonder voedingsaanbod, kijk op www.degezondeschoolkantine.nl

akvo MVO Nederland EPDWA
algemene voorwaarden | disclaimer   © Ological Waterkoelers