Vragen? Bel ons: 0165 - 769 069
print sitemap

Natuurlijk
gezond
water

Veilig water drinken

Veilig water drinken

BPA is een weekmaker, die gebruikt wordt bij het maken van plastic en daardoor in voedsel of vloeistof terecht komt. Zo zit BPA onder andere in babyflesjes en voedselverpakkingen, maar vooral ook in waterflessen en flessenkoeler flessen.

Wat doet BPA?
Wanneer voeding of drank verpakt is in een kunststof waarin BPA is verwerkt, dan trekt (lekt) het langzaam in de voeding. De mens krijgt het op die manier dan binnen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat BPA kan leiden tot gedragsverandering en hart- en vaatziekten en diabetes kan veroorzaken.

Wat kun je doen om vergiftiging door BPA te voorkomen?
Het is geen ingrediënt dus het staat ook niet op de verpakking, zodat je het zou kunnen herkennen. Het zit juist 'in' de verpakking, zoals bij plastic flessenkoelers, en het lekt daardoor in het water.

Gezond water drinken met leidingwaterkoelers
Leidingwaterkoelers bevatten geen plastic en zijn daarom gezonder en veiliger voor u, uw medewerkers en bezoekers. Daarnaast krijgen bacteriën geen kans en worden schadelijke stoffen uit het water gefilterd. (link naar nieuwsbericht over bacteriën) Naast duurzame en veilige leidingwaterkoelers biedt Ological een uitgebreid assortiment biologisch afbreekbare bekertjes, bidons, duurzame glazen, karaffen en flessen.

Biologisch afbreekbare bekers
U kunt bij Ological terecht voor een zeer uitgebreid en groen assortiment waterartikelen, zoals biologisch afbreekbare (PLA) bekertjes. Deze zijn zeer milieuvriendelijk. Na 50 dagen op de composthoop zijn ze helemaal vergaan. De plastic variant daarentegen vergaat nooit.

Bij de PLA bekertjes biedt Ological een RVS bekerhouder. Deze heeft een robuust design van gepolijst RVS en is geschikt voor wandmontage. Dankzij het Simple-Flex® uitgifte systeem kunt u zo'n 100 bekertjes er makkelijk één voor één uithalen.

akvo MVO Nederland EPDWA
algemene voorwaarden | disclaimer   © Ological Waterkoelers